Menu

Cadou zornăitor de ziua lui! Calinic a primit de la Caliopie o cutie a milei cu 30 de arginți!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_06iunie_Caliopie-IPS_Calinic06.jpgUn cadou superb, cu o adâncă și zornăitoare încărcătură sufletească și bisericească a primit ieri Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, chiar de ziua sa. Nu mică i-a fost mirarea înaltului prelat când l-a văzut intrând pe ușă, dis de dimineață, pe arhimandritul Caliopie, opintindu-se cu ditamai cutia milei, un recipient destul de încăpător, pe care abia îl putea căra în brațe. În plus, obiectul părea și foarte vechi, dar surpriza a devenit chiar una strașnică, după ce arhiepiscopul și-a pus ochelarii și s-a aplecat în față, ca să studieze mai în profunzime neobișnuita cutie a milei pe care i-o adusese Caliopie.

”Am simțit cum mă pătrunde un fior fierbinte pe la spate, când am privit înăuntru și mi-am dat seama că cutia nu era goală. Am cotrobăit puțin înăuntru și ce credeți că am găsit?! 30 de arginți, frumoși și lucitori, puși într-o punguță din piele, de ți-era mai mare dragul să te uiți la dânșii”, a mărturisit apoi Calinic, răscolit și pătruns până la lacrimi de cadoul lui Caliopie, preferatul său în treburile duhovnicești cele mai de taină și adânci.

Din câte se vorbește, cutia milei va fi dată la studiu unor specialiști, pentru a se stabili dacă nu cumva este vorba de cea dintâi cutie a milei din istoria creștină, folosită chiar de Iuda pentru a-și face primul depozit bancar din lume, cu cei 30 de arginți. Ipoteză foarte puțin probabilă totuși, mai ales că este cunoscută pasiunea nemiloasă cu care Caliopie colecționează fel și fel de cutii ale milei, cu tot cu conținut, oriunde le găsește. Deci cu siguranță că nu s-ar fi îndurat să-i dea lui Calinic o cutie atât de valoroasă precum cea a lui Iuda Iscarioteanul, nici măcar de ziua lui!

Constantin MIHAI

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

O imagine fabuloasă a ieșit la iveală! Patriarhul Daniel pare că oficiază slujba de înalțare la cer a rachetei lansate de americani!

CNA face ordine în jungla politică! Toate emisiunile cu politicieni vor trebui să aibă obligatoriu avertismentul că pot afecta emoțional, financiar și sexual telespectatorii!

”Textele incluse în secțiunea ”Buletin de (ne)știri” reprezintă pamflete, fake news sau cum vreți să le ziceți, singura lor vină fiind umorul grav și deosebit de grav. Prin urmare, ele vor fi tratate ca atare de toată lumea serioasă, care nu prea știe de glumă, dar și de lumea ailaltă, care știe și îi place să râdă.”
The most visited gambling websites in The UK