Menu

Uneltire diavolească sau prostie cât gâsca? Cum i-a ispitit Ucigă-l Toaca să se încaiere pe arhiepiscopii Calinic și Teodosie

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_02februarie_teodosie_calinic002.jpgPtiu, drace! Ce credeți că i-a dat prin capul său cel încornorat de rele, lui Ucigă-l Toaca…!? Plictisit probabil de slaba sa activitate din perioada de pandemie, soldată cu prea puține nerozii săvârșite, Vrăjmașul a pus ochii taman pe doi dintre cei mai înalți și respectați capi ai Bisericii, ispitindu-i pe aceștia să se încaiere chiar în public. Adică să-și răstoarne țucalul cu lături exact fața oițelor nevinovate pe care trebuie să le strunescă cu smerenie, din turma credincioșilor mânată spre dreapta credință. Și vorbim aici de doi dintre cei mai vrednici și respectați arhiepiscopi din țară, prezențe neobosite și insistente pe ecranele televizoarelor și în presă: ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Pilejul găsit de Ucigă-l Toaca în scârbavnicul său demers de învrăjbire a celor doi înalți și preacucernici ierarhi l-a reprezentat o declarație, cam nesăbuită și potrivită exact ca nuca-n peretele bisericii, a lui Calinic de la Argeș. Obișnuit să se desfete tot mai des, precum o primadonă sau o starletă pe ecranele televiziunilor sau prin paginile ziarelor, arhiepiscopul a slobozit până la urmă și porumbelul din gură, ba chiar a scandalizat o bună parte din credincioși atunci când a decis să le interzică preoților fără experiență să mai boteze singuri, ci doar în prezența unui coleg cu experiență. De asemenea, ierarhul argeșean a uimit chiar și teologii, atunci când a afirmat că Taina Sfântului Botez trebuie modificată. Iar bomboana de pe coliva declarațiilor sale ciudate a pus-o Calinic atunci când a spus, fălos nevoie mare, că: ”Decât să mă puneţi să fac un botez, mai bine urc munţii şi îmi văd de treabă, fac alpinism”.

”Așa va să zică, alpinism în biserică…!”, și-a murmurat probabil mânios în barba sa cea aspră, auzind una ca asta, arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, la rândul său o neobosită și vrednică prezență pe ecranele televizoarelor, filmat în cele mai înălțătoare și năstrușnice ipostaze, făcând el însuși alpinism chiar și în trăsură sau călare pe cisterna cu aghiazmă. Și care i-a pus acum gând rău pentru declarațiile sale arhiepiscopului Calinic de la Argeș și Muscel, anunțând pe loc că acesta va trebui să dea o aspră socoteală pentru vorbele sale ușuratice în viitoarea ședință a Sfântului Sinod al BOR, care va avea loc chiar săptămâna aceasta. ”La Sinod vom avea discuții cu toții, pentru că nu poate să treacă aceste afirmații superficiale, care contrazic Sfintele Canoane, nu pot să fie acceptate de membrii Sfântului Sinod! Imposibil! Botezul rămâne să-l săvârșim după toată regula canonică”, a precizat ÎPS Teodosie într-o declarație războinică, consemnată atât la Radio Dobrogea, cât și în publicația on-line Stiripesurse.ro.

Așadar, se coace o dispută aspră chiar printre marile căpetenii, încornorate cu cele mai alese ranguri bisericești, pe tema modului în care preoții vor săvârși botezul de-acum înainte. Iar vedetele straniei dispute sunt tocmai ahiepiscopii Calinic și Teodosie, în aplauzele frenetice ale lui Ucigă-l Toaca și privirile invidioase ale lui Gâdea și Ciutacu, speriați că cei doi înalți prelați i-ar putea depăși în audiență la televiziune. Mare e grădina Ta, Doamne…!

Constantin MIHAI

 

”Textele incluse în secțiunea ”Buletin de (ne)știri” reprezintă pamflete, fake news sau cum vreți să le ziceți, singura lor vină fiind umorul grav și deosebit de grav. Prin urmare, ele vor fi tratate ca atare de toată lumea serioasă, care nu prea știe de glumă, dar și de lumea ailaltă, care știe și îi place să râdă.”
The most visited gambling websites in The UK