Menu

Motivație halucinantă a CSM...! Procurorul Moșteanu a fost adus la DNA-Pitești din cauza lipsei disperate de procurori

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_directia_nationala_anticoruptie10.jpgIncredibil, dar adevărat...! Abia zilele trecute, CSM-ul a motivat oficial decizia de a-l delega pentru 6 luni, începând cu data de 10 octombrie 2019, pe procurorul Marian Eugen Moșteanu, venit de la Parchetul Tribunalului Olt, în cadrul secției teritoriale DNA-Pitești. Și poate n-o să vă vină să credeți, dar se pare că decizia respectivă a fost luată în cadrul secției pentru procurori a CSM pur și simplu din... disperare! Mai precis, datorită incredibilului deficit de procurori cu care se confruntă de o bună bucată de vreme DNA-Pitești, secție rămasă în ultimele luni și fără ultimii săi doi procurori. Asta după plecarea fostei șefe, Daniela Lupu, printr-o demisie reușită din cea de-a doua încercare, precum și a procuroarei Angelica Paraschivescu, în prezent procuroare în cadrul Parchetului Curții de Apel Pitești. Și uite așa s-a ajuns într-o situație credem unică în țară, aceea ca ditamai secția DNA-Pitești, odinioară vestită pentru rezultatele sale, să fie nevoită să funcționeze în regim de maximă avarie. Adică fără absolut niciun procuror care să se ocupe de dosarele care or mai fi rămas pe-acolo, prin fișete.

De aici a rezultat și disperarea de care vorbeam la început, datorită căreia a fost delegat pentru 6 luni la DNA-Pitești procurorul Marian Moșteanu, venit de la Slatina. Asta în condițiile în care magistratul respectiv mai ratase anterior numirea într-un post de execuție în cadrul DNA, tot printr-o decizie a CSM, luată chiar în luna septembrie. Ba mai mult decât atât, tot lui Moșteanu i se mai refuzase și transferul în cadrul DNA-Craiova, pe care acesta îl solicitase înainte de venirea sa la Pitești.

Dar iată un fragment mai elocvent din motivația CSM, care lămureșete cât se poate de clar cum a stat situația cu această delegare disperată a procurorului Moșteanu la Pitești: ”Conform evidențelor direcției de specialitate, la Serviciul Teritorial Pitești al DNA, dintr-un număr de 5 posturi de procuror (1 post de conducere și 4 posturi de execuție) sunt vacante 4 posturi de execuție. Secția observă situația dificilă a Serviciului Teritorial Pitești, provocată de deficitul major de personal (...), astfel că va dispune delegarea domnului Moșteanu Eugen Marian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești”. Trebuie spus că, după plecarea fostei șefe, Daniela Lupu, DNA-Pitești nu rămăsese numai fără cei 4 procurori din schema prevăzută pentru execuție, ci și fără un șef, astfel că devenise practic unica structură teritorială a DNA din țară lipsită în totalitate de procurori! Așa se și explică deci, această delegare precipitată și disperată a procurorului venit de la Olt să facă anticorupție la Pitești. Până atunci, este de așteptat o refacere urgentă a efectivului de procurori la DNA-Pitești, mai ales că avem de-a face cu secția la care s-a format chiar actualul șef provizoriu al DNA pe țară, Călin Nistor. Cel care a și urgentat, din câte am aflat, venirea lui Marian Moșteanu la Pitești.
Adina IONESCU

 

The most visited gambling websites in The UK