Menu

Veste proastă pentru procuroarea Băltărețu! Șefa Parchetului din Curtea de Argeș, refuz categoric din partea CSM!

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_consiliul_superior_al_magistraturii.jpgO veste cât se poate de proastă a primit ieri șefa Parchetului din Curtea de Argeș, Maria Valentina Băltărețu. Dorința sa de a activa pe termen lung și de a putea sta în Orașul Basarabilor și după ce își va încheia mandatul, pe trei ani, de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Curtea de Argeș, s-a lovit de un refuz categoric din partea Secției pentru procurori a CSM, care i-a analizat ieri cererea și a dat verdictul negativ, cu o largă majoritate de voturi.

Se pare că, deși are o reputație foarte bună, având de partea sa și niște atribute profesionale la fel de bune, procuroarea Băltărețu nu îndeplinește totuși toate cerințele impuse de lege pentru a putea rămâne la Curtea de Argeș după încheierea mandatului de prim procuror, valabil până la finele anului în curs. Magistrata a venit aici printr-un concurs în care a învins-o la punctaj pe o altă procuroare destul de bine cunoscută în Argeș, Nicorina Magraon, mai ales datorită stagiului avut de aceasta la DNA-Pitești. De asemenea, procuroarea Maria Valentina Băltărețu a făcut o frumoasă impresie la puternicul concurs organizat la finele anului trecut, când s-a numărat printre cei doar patru candidați care s-au putut lăuda cu o reușită la confruntarea pentru câștigarea unui post de procuror de parchet de tribunal. Iar procuroarea Băltărețu a obținut atunci chiar cea mai mare notă dintre toți cei patru magistrați declarați admiși.

Iată însă că toate aceste atribute profesionale de excepție nu i-au fost însă de niciun folos în tentativa avută de procuroarea Băltărețu de a putea rămâne să lucreze la Parchetul din Curtea de Argeș și după ce își va încheia mandatul de prim procuror. Dată de la care va fi nevoită, fie să încerce o prelungire a acestuia și de la anul, fie să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, de unde provine.
Mihai BĂDESCU

The most visited gambling websites in The UK