Menu

Panică la Policlinica Militară din Pitești! Un medic cunoscut a fost depistat pozitiv cu Covid-19!

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_covid-19.jpgO situație confuză a apărut luni la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Militar de Urgență “Dr Ion Jianu” Pitești, așa numita Policlinică Militară care funcționează într-o clădire situată pe Bd. Republicii, imediat după ce una din cele mai cunoscute doctorițe din cadrul instituției a fost depistată pozitiv la testarea Covid-19. Este vorba chiar de medicul responsabil de Medicina Muncii, al cărei nume preferăm totuși să-l protejăm, din motive lesne de înțeles. Cert este că informația se confirmă și a produs, cum era și firesc, multă rumoare și teamă în cadrul întregului personal al Policlinicii Militare din Pitești.

Mai ales că, din primele date, se pare că există anumite slăbiciuni în respectarea măsurilor specifice de protecție împotriva Covid-19, dar oamenii se tem și pentru că nu s-au observat semnale că cineva ar intenționa să declanșeze o anchetă epidemiologică în cazul persoanelor care au avut contact cu doctorița depistată pozitiv. Sau, cel puțin deocamdată, nu există date certe care să confirme declanșarea unei asemenea anchete, absolut obligatorii în apariția unor cazuri de infectare cu noul coronavirus într-o unitate medicală. De pildă, se spune că nici măcar asistenta care lucra direct cu medicul respectiv, la cabinetul de medicina muncii din cadrul policlinicii, nu a fost testată, pentru a se vedea dacă s-a infectat la rândul său.

Sperăm ca situația de aici să nu evolueze mai rău de atât și să nu devină o problemă gravă, în cazul că nu este tratată cu atenția și rigoarea cuvenite într-o unitate medicală militară... Mai ales că însuși Spitalul Militar din Pitești s-a mai confruntat nu demult, chiar la începutul pandemiei, cu câteva cazuri de infectare cu Covid, din fericite toate încheiate cu bine. Dar știți cum este cu ulciorul care nu merge de multe ori la apă... Doamne ferește!
Adina IONESCU

 

The most visited gambling websites in The UK