Menu

Procuroarea care a atacat dur viciile sistemului sanitar, Antonia Diaconu, și-a prelungit delegarea la DIICOT Pitești

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_09septembrie_antonia_diaconu09.jpgSecţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, săptămâna trecută, prelungirea delegării în funcţia de procuror în DIICOT-Serviciul teritorial Piteşti, a procuroarei Antonia Diaconu, procuror titular la Parchetul Judecătoriei Piteşti. Magistrata se află la cea de-a treia delegare consecutivă la Parchetul Antimafia din Pitești, delegare care va fi valabilă pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 18 septembrie.

Antonia Diaconu este una dintre cele mai cunoscute și carismatice procuroare din Argeș, mai ales că nu a ezitat să-și spună părerile, în mod tranșant, ori de câte ori a fost întrebată despre neregulile majore întâlnite în cale. Cum a fost cazul, de pildă, în această primăvară, când a vorbit pe șleau despre șpăgile și celelalte belele care au infestat sistemul medical. „Într-adevăr! Nu putem aștepta schimbarea din exterior, trebuie să contribuim fiecare din noi. Problemele nu s-au ivit peste noapte, au existat demult. Se pare că nu au deranjat, de vreme ce mai nimeni nu a ieșit să zică- nu avem condiții să ne facem datoria, ni se cer bani pentru a ajunge pe o anumită funcție, într-un anumit spital, examenele nu sunt corecte, sunt favorizate anumite firme pentru achiziții etc. Toată lumea s-a complăcut, făcând ce făcea și cel de lângă el, ca să-i fie bine. Acum, nu le e niciunuia. Oare de ce? Nu zic că nu există doctori excelenți. Și mulți. Și dedicați. Dar există și alții… iar înainte de a sări cineva cu gura, o faptă de corupție e aproape imposibil de dovedit fără participarea persoanelor oneste din sistem. Vom intra pe drumul cel bun în momentul în care, atunci când ni se cer bani pentru a obține orice se poate obține pe o cale legală, dar poate mai dificilă, în loc să-i dăm, vom merge la parchet pentru ca cei ce greșesc să fie dovediți și sistemul dezinfectat”, a scris atunci procuroarea Antonia Diaconu pe o rețea de socializare, consemnată și de portalul de știri evz.ro.

Antonia Diaconu a mai fost în carieră prim procuror al parchetelor din Topoloveni și Pitești, dar a făcut și face încă și obiectul unei cercetări disciplinare din partea CSM, legată de unele comunicări făcute imediat după izbucnirea scandalului Caracal, verdictul întârziind de mai bine de un an în acest caz în care sunt cercetați în total cinci procurori.
Adina IONESCU

 

The most visited gambling websites in The UK