Menu

Circ total în Sfântul Sinod al BOR! ÎPS Calinic a apărut cu masca agățată de nas la ultima ședință de la Patriarhie!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_10octombrie_calinic10.jpgCirc total la ultima ședință de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a avut loc zilele trecute la Reședința Patriarhală și care s-a desfășurat sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel. Iar personajul principal al ”reprezentației” a fost însuși arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, a cărui înfățișare cu totul neobișnuită a curmat minute bune solemnitatea plină de evlavie și pioșenie a întrunirii celor mai înalți prelați ai țării. Ba chiar îndemnându-i pe aceștia să-și dea coate unii altora și să zâmbescă pe sub stufoasele și preacuvioasele bărbi bisericești, acoperite însă cu obișnuitele măști de protecție, așa cum cer regulamentele anti-Covid. Ei bine, tocmai acele măști de protecție au fost și sursa de amuzament a preacucernicelor fețe bisericești, mai ales când acestea au constatat că arhiepiscopul Calinic a avut cutezanța să se afișeze în fața colegilor sau șefilor săi ierarhici cu un nou mod, cu totul inedit, de a purta masca de protecție pe față.

Astfel, Calinic a apărut la marea adunare a înalților prelați nepurtând masca așa cum o poartă toată lumea, adică agățată cu elastic de urechi și acoperindu-i nasul și gura, ci atârnată doar de nas, iar partea de jos a măștii cuprinzând smocuri generoase din aspra și străflocita barbă a preacuviosului arhiepiscop. Așa cum se vede și din imaginea surprinsă chiar în cadrul ședinței Sfântului Sinod al BOR, Calinic pare că a lansat deja o nouă modă bisericească în ce privește purtatul măștii de protecție. Lucru care se poate deduce și din semeția cu care acesta își poartă agățat de nas accesoriul împotriva Covid, dar și din sprinteneala cu care ÎPS Casian, arpiepiscop al Dunării de Jos, dă zor să dispară din cadrul fotografiei, pentru a nu tulbura cumva și mai mult imaginea absolut de senzație a lui Calinic. Sigur, modul acestuia absolut unic de a purta masca de protecție a fost înlesnit și de nasul falnic și coroiat cu care este înzestrat preacuviosul arhiepiscop de Argeș. Nas care n-ar permite, la o adică, numai atârnarea unei banale măști de protecție, ci și a altor ustensile bisericești, cum ar fi, de pildă, șomoiogul cu aghiazmă, dacă acesta ar fi prevăzut cu un cârlig. Și care șomoiog s-ar potrivi perfect și cu barba stufoasă a înaltului prelat, barbă care acum trebuie să stea însă pitită sub pârdalnica mască anti-Covid...

Gurile rele spun totuși că ÎPS Calinic n-a vrut nimic altceva prin acest mod cu totul surprinzător de a purta masca de protecție de-a curmezișul feței, decât să respecte o recomandare verbală venită chiar din partea Preafericitului Patriarh Daniel. Care se pare că le-a cerut supușilor bisericești să încerce să nu-și pocească fețele cu acele măști de protecție, speriind enoriașii la slujbe și îngrozindu-i pe credincioși în cazul în care urechile slujitorilor bisericești ar deveni prea lungi și clăpăuge din cauza purtării măștii. Respectând sfatul înțelept al patriarhului, Calinic a găsit așadar acest mod cu totul inedit de a purta masca pe figură, păzit astfel pe deplin de riscul de a-și clăpăugi cumva urechile și de a putea fi asemuit cumva cu unele vietăți vestite mai mult pentru lungimea urechilor, decât pentru ascuțimea de minte. Doamne ajută!
Traian ȘUȚĂ

 

The most visited gambling websites in The UK