Menu

Păzea! SC Apă Canal Pitești, ”bomboana de pe coliva” controalelor Camerei de Conturi de la început de an!

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_camera_de_conturi_arges.jpgReprezentanții Camerei de Conturi Argeș au ieșit deja la încălzire și se pregătesc să demareze prima serie de controale din acest an la instituțiile bugetare aflate în aria lor de competență. Ca de obicei, am reușit să aflăm în premieră și cine sunt principalii vizați de inspectorii de conturi în verificările cuprinse în primul semestru de activitate.

Cum era de așteptat, prima entitate aflată pe lista de control este Consiliul Județean Argeș, verificările urmând să cuprindă, în perioada martie-aprilie, auditul financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale Unității Administrativ Teritoriale a Județului Argeș. De asemenea, următoarea pe ordinea importanței din lista de controale tematice ale Camerei de Conturi Argeș va fi Primăria Pitești, asupra căreia urmează să se desfășoare verificări pe două direcții principale: auditul financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale UAT Pitești, cuplată cu verificarea ”eficacității asocierii în participațiune, concesionării și închirierii bunurilor din domeniul public și privat al municipiului”.

Pe lista controalelor se mai află însă operațiuni de audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară și la primăriile din Curtea de Argeș, Câmpulung, Ștefănești și Costești, dar inspectorii de conturi au programate operațiuni similare de audit și la câteva primării din zona rurală, după cum urmează: Valea Danului, Tigveni, Schitu Golești, Rociu, Poienarii de Muscel, Pietroșani. Mioarele, Hârsești, Godeni, Cotmeana, Corbi, Bughea de Sus și Albeștii de Argeș.

În fine, ”bomboana de pe coliva” controalelor Camerei de Conturi Argeș urmează a fi pusă, firesc am putea spune, dată fiind valoarea și performanțele devastatoare ale echipei manageriale conduse de directorul Mihail Marinescu, la SC Apă Canal 2000 SA Pitești, principalul operator de apă și canalizare din județul Argeș. Acolo unde, după cum am mai relatat și vom mai relata și în continuare, ni s-au semnalat niște uluitoare scamatorii făcute cu banii publici, soldate cu pagube colosale ca valoare. Și rămâne de văzut dacă inspectorii de conturi le vor dibui, măcar în parte, mai ales că unele dintre acestea au fost consfințite și de alte instituții importante ale statului. Rămâneți deci pe fază...!

Mihai BĂDESCU

 

The most visited gambling websites in The UK