Menu

Târg de carte, activități interesante și distractive pentru copii, la Biblioteca Județeană Argeș!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_05mai_kidfest03-05.jpgLuna iunie o asociem, de obicei, cu copiii. Și probabil știm cu toții de ce. E startul vacanței de vară, zilele sunt lungi cu mult soare, mare, munte, apusuri spectaculoase și cel mai important este că, pe 1 iunie, este Ziua Internațională a Copiilor.

Anul acesta Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Primăriei Municipiului Pitești, organizează în perioada 29 mai - 01 iunie, patru zile de activități interesante și distractive dedicate copiilor!

Gustul față de lectură se educă din copilărie și este o adevărată plăcere atunci când un copil îți povestește despre o carte citită. Tocmai de aceea, ne dorim ca prin intermediul fEstivalului de Carte pentru copii “Kidsfest”, Pitești, ediția I, 2021, să stimulăm dragostea copiilor față de carte și interesul lor pentru dezvoltarea personală, iar ceea ce va face ca lucrurile să meargă în acest sens este entuziasmul lor molipsitor.

Unde? În zona pietonală din fața Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, va fi organizat un complex expozițional unde vor fi amenajate 6 corturi, în care își vor prezenta oferta de carte pentru copii 10 edituri de prestigiu din România, două dintre acestea fiind locale. Pe lângă acestea, va fi prezentă și Școala de programare și robotică Logiscool Pitești, care va desfășura ateliere de robotică pentru copii. Secția tinerilor din cadrul Bibliotecii îi va provoca pe copii la ateliere creative și experimente distractive.

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_05mai_kidfest04-05.jpgProgramul evenimentelor și locul desfășurării activităților:

Sâmbătă, 29 mai
10.00 – Inaugurarea Târgului. Vizitarea standurilor editurilor participante (zona pietonală din fața bibliotecii).
11.00 – Incursiune spirituală în lumea autocunoașterii și dezvoltării personale – Conferențiar Elena Preda Sachelarie, psiholog clinician, psihoterapeut.
12.00 – Exploratorii neînfricați – atelier de experimente distractive pentru copii (zona pietonală din fața bibliotecii).
13.00 – Ateliere de robotică (Sala de conferințe).
14.00 – Muzeul Județean Argeș – Ateliere de restaurare carte și artă naivă.
16.30 – Filarmonica Pitești – Trio Jazz&Pop și invitații – concert (esplanadă).

Duminică, 30 mai
11.00 – Incursiune spirituală în lumea autocunoașterii și dezvoltării personale pentru adolescenți – Conferențiar Elena Preda Sachelarie, psiholog clinician, psihoterapeut.
13.00 – Ateliere de robotică (Sala de conferințe).
17.00 – Centrul Cultural Județean Argeș – Copil pentru o zi (concert esplanadă).

Luni, 31 mai
10.00 – Europe Direct Argeș. Târg expozițional cu lucrări din materiale reciclabile, înscrise la concursul ”Europa Verde”, derulat sub egida Zilei Europei și premierea câștigătorilor (zona pietonală din fața bibliotecii).
10.00 – Europe Direct Argeș te informează – stand expozițional cu materiale informative provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene și distribuirea de broșuri, cărți poștale și pliante cetățenilor interesați de tematica europeană (zona pietonală din fața bibliotecii).
11.00 – Europe Direct Argeș. ”Europa Verde” – punct de colectare baterii consumate. La fiecare 10 baterii uzate colectate, primești o surpriză! (zona pietonală din fața bibliotecii).
12.30 – Povești colorate de copii adorate – atelier creativ (zona pietonală din fața bibliotecii).
13.00 – Ateliere de robotică (Sala de conferințe).
14.00 – Muzeul Județean Argeș – Ateliere de restaurare carte și artă naivă
17.00 – Școala Populară de Arte și Meserii – spectacol muzical pentru copii (esplanadă).

Marți, 1 iunie
11.00 – Copiii în dialog cu personaje din lumea Disney: animație, jocuri și multe alte surprize! (zona pietonală din fața bibliotecii).
13.00 – Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești – spectacol muzical pentru copii (esplanadă).
16.00 – Centrul Cultural Județean Argeș – Copil pentru o zi (concert esplanadă).

ORGANIZATORI:
Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș
Consiliul Județean Argeș
Primăria Municipiului Pitești

PARTENERI:
Teatrul ”Alexandru Davila”
Centrul Cultural Județean Argeș
Școala Populară de Arte și Meserii Pitești
Muzeul Județean Argeș
Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești
Filarmonica Pitești
Logiscool Pitești

A consemnat Adina IONESCU (material preluat din Argeșul COOLtural - www.argesulcooltural.ro)

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Expoziții și activități online, la Biblioteca Județeană Argeș

Cultura sfidează pandemia! Târgul de carte “Triunghiul Cunoașterii”, un nou regal de carte în aer liber, marca Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu”!

 

 

 

The most visited gambling websites in The UK