Menu

Eveniment inedit! Expoziție de carte veche românească și autografe argeșene celebre la Biblioteca Județeană!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_09septembrie_biblioteca_judeteana_carte_veche01-09.jpg„Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a participat miercuri la vernisajul expoziției «Valori bibliofile. Expoziție de carte veche românească și autografe argeșene celebre».

Expoziția organizată de Muzeul Județean Argeș, în colaborare cu Biblioteca Județeană «Dinicu Golescu» Argeș, se derulează sub auspiciile anului în care sărbătorim 500 de ani de la primul document scris în limba română («Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung»).

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_09septembrie_biblioteca_judeteana_carte_veche03-09.jpgCărțile expuse, cu mare valoare bibliofilă, dar și istorică, sunt din fondul de documente al Colecțiilor Speciale ale Bibliotecii Județene «Dinicu Golescu» și în cel al Muzeului Județean Argeș. Dacă în secolul al XVII-lea, predomina cartea religioasă, după a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, cartea laică este din ce în ce mai prezentă, fiind tipărite manuale, lucrări de istorie, geografie, drept, filozofie, anatomie și tratate de medicină.

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_09septembrie_biblioteca_judeteana_carte_veche02-09.jpg«Autografe argeșene celebre», cea de-a doua secțiune a expoziției «Valori bibliofile» cuprinde șapte autografe ale unor personalități argeșene, de prim rang pentru cultura română - Dimitrie Brătianu, Elena Perticari-Davila, C. D. Aricescu, Tatiana Bobancu, Constantin Dobrescu-Argeș, Nicolae Kretzulescu și Iordache Golescu.”

A consemnat Adina IONESCU

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Expoziții și activități online, la Biblioteca Județeană Argeș

Un nou eveniment de top la Biblioteca Județeană: Ana Blandiana, Adriana Georgescu și Lucia Hossu Longin vin la Pitești să prezinte două volume memorabile

Directorul Bibliotecii Județene, Octavian Mihail Sachelarie, face un apel inedit la lectură: ”Cititul este cel mai plăcut remediu în pandemie…!”

 

 

 

The most visited gambling websites in The UK