Menu

Sebastian Tudor și-a lansat ieri un nou volum de referință, la Muzeul Județean

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_09septembrie_sevastian_tudor01-09.jpg„Muzeul Județean Argeș a fost joi gazda unei lansări de carte aparținând autorului Sevastian Tudor, fost director al Teatrului Al. Davila și autor al mai multor cărți de referință.

Volumul cu titlul „Județele Argeș și Muscel, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945)” aduce în fața cititorilor aspecte interesante din istoria României, în special a Argeșului.

Evenimentul s-a bucurat de prezența mai multor personalități din Argeș, precum vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, deputatul Nicolae Pavelescu precum și Lucrețiu Tudor, administratorul public al Piteștiului și fiul autorului.

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_09septembrie_sevastian_tudor02-09.jpg«În județele Argeș și Muscel s-au luat măsuri de constrângere a rromilor și evreilor. În ceea ce îi privește pe rromi, ei au fost trimiși în Transnistria, cu excepția celor care practicau o meserie și nu erau nomazi. În timpul războiului, piederile de vieți omenești au fost foarte numeroase. Acest lucru s-a repercutat asupra familiilor, mulți copii rămânând orfani, iar majoritatea femeilor, văduve. Printre eroii argeșeni, căzuți pe câmpul de luptă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, s-au remarcat, în mod deosebit, soldații și ofițerii din Regimentul 4 Dorobanți Argeș», spune Sevastian Tudor în cartea sa.

«Sunt onorat să particip la această lansare de carte cu totul specială, mai ales că se face referire la județul nostru. Este necesar să ne cunoaștem istoria, inclusiv detaliile mai puțin plăcute, să nu uităm niciodată de eroii care au constribuit la integritatea și suveranitatea statului român. Domnul Sevastian Tudor a reușit să lansese încă un manuscris de succes și are parte de toată susținerea noastră, a conducerii Consiliului Județean Argeș. Felicitări!», a declarat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

În ultima parte, autorul a mai prezentat o colecție impresionantă de fotografii ale Piteștiului din perioada evocată în acest volum.”

A consemnat Traian Șuță

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Dăruiește un zâmbet, o carte! Campanie de colectare de cărți

Lansare de carte cu dichis la Biblioteca Județeană! Maraton editorial cu ineditul volum ”Petre Țuțea - Prometeu. Nihil Sine Deo”

Managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, premiat la Gala Premiilor Academiei Oamenilor de Știință din România

 

The most visited gambling websites in The UK