Menu

Argeșul de poveste! Peşterile de la Piscul Negru

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_09septembrie_pestera_piscul_negru01-09.jpg“Peşterile de la Piscul Negru sunt o arie protejată de interes naţional, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervaţie naturală de tip speologic), situată în judeţul Argeş, pe teritoriul administrativ al comunei Arefu.

Rezervaţia naturală se află în Munţii Făgăraş şi are o suprafaţă de 0,50 hectare. Aria naturală reprezintă o serie de cavităţi în abruptul Vârfului Piscul Negru (2.248 m), străbătută de cursuri de apă, cu cascade şi galerii cu diferite forme concreţionare de ghirlande, coloane, pânze, cristale, stalactite, baldachine, etc.

Accesul către peşterile de la Piscul Negru se face doar de pe Transfăgărăşan, din nord – prin tunelul de la Bâlea, iar din sud – dinspre localitatea Curtea de Argeş, cu excepţia lunilor de iarnă, perioadă în care partea alpină a traseului este închisă.

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_09septembrie_pestera_piscul_negru02-09.jpgPeşterile de la Piscul Negru au fost descoperite în timpul lucrărilor în galeria de prospecţiune minieră din această localitate, în anii ’80.

Această galerie a fost săpată la baza muntelui de pe versantul drept al Văii Capra, unde se intersectează cu valea Izvorului Sec.

Peșterile de la Piscul Negru sunt în curs de cercetare și cartare și necesită măsuri majore de consolidare și întreținere ale tronsoanelor de galerii ce conduc spre ele. Debitele importante de apă ce le parcurg, dar și galeriile cu lungimi apreciabile, fac din aceste peșteri obiective turistice de interes pentru turismul de explorare și aventură.

(Sursa: http://romanianturism.com/2013/12/29/pestera-de-la-piscul-negru-arges/; http://www.montaniarzi.ro/pesterile-de-la-piscul-negru/; www.dozadebine.ro; wikipedia.org)”

A consemnat Adina IONESCU

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Două rute din Argeş, pe lista traseelor cultural turistice ale Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Garofița Pietrei Craiului - Floarea Craiului, unică în lume!

Dăruiește un zâmbet, o carte! Campanie de colectare de cărți

 

 

The most visited gambling websites in The UK