Menu

Merită văzută! Expoziția ”Clasici ai picturii românești”, deschisă la Muzeul Județean

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_09septembrie_muzeul_judetean_clasici_ai_picturii_romanesti01-09.jpg”Peisaje, portrete, naturi statice, opere de colecție foarte valoroase pot fi admirate în aceste zile la Galeria Națională de Artă Naivă a Muzeului Județean Argeș.

Expoziția “Clasici ai picturii românești” este deschisă publicului începând de luni, la vernisaj participând vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu precum și alte personalități din lumea culturală argeșeană.

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_09septembrie_muzeul_judetean_clasici_ai_picturii_romanesti02-09.jpgUnele dintre cele mai importante lucrări expuse sunt „Car cu boi” operă realizată de Nicolae Grigorescu în anul 1897, “Peisaj citadin” de Nicolae Tonitza, „Interior cu femeie” și „Peisaj”, ambele semnate de Theodor Pallady.

«Cultura deține un rol esențial pentru așezarea unei societăți pe o temelie solidă. Prin această expoziție și prin toate evenimentele culturale organizate în județul Argeș dorim să reafirmăm un sistem de valori în care performanța, munca și talentul să aibă un loc de cinste. Observând aceste capodopere, nu pot decât să fiu mândru de vasta moștenire culturală pe care ne-au lăsat-o marii artiști clasici», a spus la deschiderea expoziției Adrian Dumitru Bughiu.

Expoziția se poate vizita în perioada 27 septembrie – 20 octombrie 2021, iar un bilet costă 10 lei de persoană și 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari.”

A consemnat Adina IONESCU

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Dăruiește un zâmbet, o carte! Campanie de colectare de cărți

Directorul Institutului Cultural Turc „Yunus Emre” din București, în vizită la Consiliul Județean Argeș

Managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, premiat la Gala Premiilor Academiei Oamenilor de Știință din România

Parteneriat de succes între Muzeul Golești si Muzeul National de Artă, de Ziua Regalității! Tronul regelui Carol I a fost expus publicului pentru prima dată după peste 70 de ani!

 

 

 

The most visited gambling websites in The UK