Menu

10 milioane de euro se pun la bătaie pentru crearea de suprafețe împădurite în Argeș

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_07iulie_impadurire07.jpgPrefectul de Argeș, Emanuel Soare, a informat marți că Ministerul Agriculturii, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), va lansa cea de-a cincea sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat “Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”. Schema de ajutor de stat face parte din Programul Național de Dezvoltate Rurală 2014-2020, iar alocarea financiară este de 10 milioane de euro.

Sprijinul financiar se acordă deținătorilor de terenuri agricole în baza unui angajament pentru o perioadă de 12 ani și vizează crearea de trupuri de pădure și de perdele forestiere de protecție. Sprijinul se acordă ca valoare fixă, reprezentată de costuri standard pe hectar pentru împădurire și compensarea pierderilor de venit agricol.

Menționăm că terenurile agricole aflate în proprietatea UAT-urilor (comune, orașe, municipii) sunt eligibile în cadrul schemei de ajutor de stat. Versiunea aprobată a ghidului solicitantului, precum și documentele relevante pentru implementarea schemei de ajutor de stat se găsesc pe site-ul http://www.apia.org.ro, la secțiunea “Măsuri de sprijin și IACS”.
Adina IONESCU

 

The most visited gambling websites in The UK