Menu

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu nu lasă loc de dubii: ”Ministrul Cristian Ghinea trebuie să plece!”

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_06iunie_cristian_ghinea06.jpg”PSD a depus și susține în Parlament o moțiune simplă prin care cerem Guvernului Cîțu și coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR să-l înlocuiască de urgență pe ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Spre deosebire de țările europene, unde Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) înseamnă redresare și dezvoltare, în România, sub «autoritatea» lui Ghinea, PNRR-ul aduce sărăcie și austeritate, dar și taxe mai mari.

Ministrul Ghinea a propus în PNRR și Guvernul Cîțu a fost de acord să revizuiască regimurile de impozitare a proprietăților deținute de persoanele fizice și juridice, să stabilească automat valoarea impozabilă a proprietăților supuse impozitelor locale, precum și să folosească baze impozabile legate de valoarea de piață.

Acest lucru nu înseamnă doar că proprietarii de clădiri și terenuri vor plăti dări mai mari decât acum.

Gabriel Biriș, avocat specializat în legislație fiscală și partener fondator al Biriș Goran SPARL, a menționat, într-o analiză publicată pe site-ul Curs de Guvernare, că valoarea de piață nu ar trebui să reprezinte un criteriu pentru stabilirea impozitului pe clădiri întrucât aceasta fluctuează foarte mult în funcție de locație și generează costuri administrative și impredictibilitate.

Mai mult, poate conduce la o explozie de costuri pentru proprietari și chiriași și descurajează investițiile imobiliare de calitate.

Ministrul Cristian Ghinea trebuie să plece!

România are nevoie de un om competent, capabil să nu irosească șansa României de a atrage și utiliza inteligent fondurile europene pentru dezvoltare și mai multă bunăstare, nu care să aducă doar austeritate și majorări de taxe!”

A consemnat Traian Șuță

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Deputatul Simona Bucura Oprescu (PSD): ”55 din cele 57 de măsuri propuse de Ministerul Economiei pentru firme NU sunt operaționale!”

Deputatul Simona Bucura Oprescu: ”PSD va iniția un proiect de lege care va institui obligativitatea «criteriului verde» la licitații”

 

 

 

The most visited gambling websites in The UK