Menu

Vicepreședinte al Comisiei parlamentare UNESCO, senatorul PNL Dănuț Bica salută includerea sitului Roșia Montana în Patrimoniul Mondial UNESCO

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_07iulie_pnl_rosia_montana01-07.jpgÎntr-o postare făcută ieri pe pagina sa de socializare, senatorul argeșean PNL Dănuț Bica, vicepreședintele Comisiei parlamentare comune UNESCO, a salutat recenta decizie de aprobare a includerii sitului de la Roșia Montana în Patrimoniul Mondial UNESCO. Iată ce menționează senatorul Bica în postarea sa:

”Peisajul cultural minier Roșia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Decizia a fost luată, prin consens, de Comitetul Patrimoniului Mondial.
Acest sit din Carpaţii Occidentali adăposteşte «un ansamblu excepţional» de galerii romane datând din secolul al II-lea, «cel mai important şi mai vast cunoscut», a subliniat ICOMOS, organismul consultativ al agenţiei ONU care a recomandat înscrierea sa.
Roșia Montană a fost inclusă și pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol «recunoscându-se, astfel, atât vulnerabilitatea sitului cât și necesitatea luării de măsuri urgente de protecție».

În luna septembrie a anului 2016, la Paris, situl Roşia Montană a fost inclus pe lista indicativă a UNESCO, un prim pas către lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO.
În iunie 2018, Guvernul Dăncilă a stopat procedura de includere a sitului de la Roșia Montană în patrimoniul UNESCO, iar PNL a fost unul dintre cei mai vocali contestatari ai acelei decizii de retragere a dosarului.
La începutul anului trecut, Guvernul condus de Ludovic Orban a decis să reia procedura de includere a zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, o notificare în acest sens fiind transmisă pe data de 31 ianuarie 2020.”

A consemnat Traian Șuță

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Punct ochit, punct lovit! Senatorul Dănuț Bica l-a luat la întrebări pe ministrul Cătălin Drulă pe tema reabilitării secțiunilor degradate din Autostrada București-Pitești

Senatorul PNL Dănuț Bica, declarație politică optimistă: ”Ca urmare a măsurilor corecte adoptate de guvernarea liberală, redresarea economiei românești depășește cele mai optimiste estimări”

 

 

The most visited gambling websites in The UK