Menu

Reacție amuzată la o făcătură penibilă de campanie...!

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_bufnita102019.jpgUn articol complet ridicol a apărut în presa locală.
Aricolul se intitulează: ”ALERTĂ!!!! MASONUL Sorin APOSTOLICEANU, împins de frăția-ocultă pentru preluarea controlului asupra bugetului local al Municipiului Pitești și a piteștenilor”.
Evident că articolul este nesemnat. Dar putem înțelege. Nici măcar autorul n-a putut să-și asume situația deplorabilă în care l-a pus cel care va achita factura. Fiindcă astfel de articole au, întotdeauna, o factură în spate, atunci când plata nu se face efectiv la negru.
Toate acestea sunt, însă, detalii. Ceea ce n-am înțeles noi este pe cine anume vrea autorul articolului să compromită.
Oare vrea să compromită Marea Lojă Națională din România? Serios? Un scribălău de provincie care n-a citit trei cărți în toată viața lui și nici nu are curaj să semneze ce scrie și-a propus să dea de pământ cu masoni români celebri cum au fost Kogălniceanu, Bălcescu, Alecsandri, Titu Maiorescu sau I. C. Brătianu?
Sau vrea să compromită un tânăr, candidat la Primăria Pitești, pentru că se înscrie într-o organizație ”ocultă” unde se mănâncă copii mici, se bea agheazmă din capete de mort și se fac ritualuri satanice în creierii nopții?

Ei bine, articolul cu pricina nu reușește să compromită nici Marea Lojă Națională din România și nici pe Sorin Apostoliceanu, un simplu membru al ordinului.
În schimb, articolul despre care vorbim a reușit să ne amuze copios.
Titlul începe bombastic, la fel ca orice titlu prost din presa neasumată – ALERTĂ!!! – de parcă o lume întreagă ar trebui să tresară fiindcă Sorin Apostoliceanu este mason. O gândire pe care nici medievală nu o putem numi.

Apoi, textul abundă în inepții de la prima până la ultima frază: cum că există un ”plan”, cum că se dorește ”controlul psihologic al populației”, cum că ”masonii cor să controleze bugetul local” sau că ”situația este extrem de gravă”, iar Apostoliceanu este nici mai mult, nici mai puțin decât un ”pușcăriabil-mason-trădător”.
Printre zâmbete ironice, ne întrebăm dacă acesta este stadiul în care a ajuns presa. Și cum pot tolera ziariștii argeșeni serioși să accepte în rândul lor persoane atât de inculte și de lipste de caracter precum autorul acelui articol.
Așa cum spuneam: penibilul nu are limite!
Traian Șuță

 

The most visited gambling websites in The UK