Menu

Simona Bucura Oprescu (PSD): ”Guvernului Câțu nu îi pasă fermieri și de agricultura românească!”

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_02februarie_fermieri02.jpgGuvernului Cîțu nu îi pasă de fermieri și de agricultura românească!
Fermierii ies astăzi în stradă, deoarece, printre altele, despăgubirile pentru pagubele provocate de secetă au fost tăiate din buget.
Au și alte motive de nemulțumire: reducerea subvențiilor, eliminarea unor programe de sprijin inițiate de PSD, creșterea tarifelor pentru diverse servicii practicate în domeniul agricol, legea privind limitarea numărului de porci crescuți în gospodăriile individuale, etc.

Fermierii cer în primul rând ca despăgubirile de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020 să fie incluse în bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). În prezent, proiectul de buget nu include aceste sume, estimate la un miliard de lei.
Fără acești bani nu se poate relua ciclul de producție. Neacordarea despăgubirilor de secetă va însemna falimentul a zeci de mii de fermieri români!
La ce ne putem aștepta însă de la niște guvernanți care, în plină iarnă, i-au scos pe producătorii autohtoni din piețe, iar acum încalcă toate promisiunile pe care le-au făcut în campania electorală?

A consemnat Traian Șuță

 

 

 

The most visited gambling websites in The UK