Menu

Deputatul Simona Bucura Oprescu: ”PSD va iniția un proiect de lege care va institui obligativitatea «criteriului verde» la licitații”

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_04aprilie_psd01-04.jpg”Consecvent politicilor sale de sprijinire a economiei naționale, PSD inițiază un nou proiect de lege pentru susținerea producătorilor români!

După întâlniri succesive cu reprezentanți ai mediului de afaceri, PSD inițiază un proiect de lege care va institui obligativitatea ”criteriului verde” la licitații, după model european, care punctează scăderea poluării urmare a scurtării distanțelor de transport.

Inițiativa PSD dă o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la achizițiile publice ale statului și descurajează manevrele cu firme fantomă, cu marfă contrafăcută, cum adesea s-a putut constata în această pandemie - scandalul Unifarm este edificator - dar cu acționari prieteni buni cu guvernanții.

Ce înseamnă criteriul verde? Poluare cât mai mică, urmare a unui traseu de transport cât mai scurt! Una e să aduci marfa de la mii de km, alta e de la câteva sute sau zeci de kilometri.

În legislația românească această prevedere privind «criteriul verde» există acum DOAR ca recomandare. De aplicat însă nu se aplică, după cum s-a putut vedea și-n tunurile repetate date anul trecut în achizițiile destinate combaterii pandemiei.

PSD consideră imperativă transformarea recomandării în obligativitate, pentru că este VITALĂ în susținerea companiilor românești, mai ales în actualul context economic.”

A consemnat Traian Șuță

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Simona Bucura Oprescu dă alarma: ”Guvernul Câțu pregătește privatizarea pe mai nimic a celor mai profitabile companii de stat”

Simona Bucura Oprescu PSD: ”Pentru Guvernul Câțu și PNL, Educația și Sănătatea nu sunt priorități”

 

 

The most visited gambling websites in The UK