Menu

Parteneriat de succes între Muzeul Golești si Muzeul National de Artă, de Ziua Regalității! Tronul regelui Carol I a fost expus publicului pentru prima dată după peste 70 de ani!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_05mai_Tron_Regele_Romaniei05.jpgCu ocazia Zilei Regalității, ieri, 10 mai, Muzeul Național de Artă al României a deschis Sala Tronului și a prezentat publicului tronul Regelui Carol I al României, pentru prima dată după mai bine de 70 de ani.
Grație unui parteneriat de succes dintre MNAR și Muzeul Golesti, piesa de mobilier a putut fi admirată în Sala Tronului a fostului Palat Regal, amplasată pe estrada de trei trepte, așa cum a fost întotdeauna tronul poziționat.
f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_05mai_Ziua_Regalitatii05.jpgS-a celebrat astfel Ziua Regalității printr-un dublu act simbolic: deschiderea Spațiilor Istorice cu acces gratuit către public și expunerea tronului Regelui Carol I.
Tronul și Spațiile Istorice, respectiv Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor au putut fi vizitate ieri, 10 mai, în mod gratuit, în intervalul orar 10 – 18.

Trebuie amintit că, odată ce România a fost proclamată Regat, au fost confecționate două tronuri, pentru cei doi suverani ai țării, Regele Carol I și Regina Elisabeta. Tronurile au fost confecționate din lemn aurit și ornate cu pietre prețioase, pe spătar fiind reprezentate cifrele cuplului regal – Carol I și Elisabeta, realizate în bronz poleit și aplicate pe plăci de onix algerian.

Detalii despre tron vă invităm să regăsiți pe site-ul Muzeului Golești: https://www.muzeulgolesti.ro/video/33/PREZENTARE_MEDIA_MUZEU/98

Adina IONESCU

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Comedia nu moare la Pitești! Actrița Luminița Borta ne dă o nouă super-întâlnire la Teatrul Independent!

Expoziții și activități online, la Biblioteca Județeană Argeș

 

The most visited gambling websites in The UK