Menu

Colaborare româno-germană de succes! Intervenție laparoscopică, la Spitalul Județean de Urgență Pitești!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_06iunie_spitalul_judetean_arges_interventie_laparoscopica01-06.jpgÎn data de 10 iunie, în cadrul Blocului Operator al Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP), Sala 3, a fost efectuată o intervenție chirurgicală laparoscopică. Din echipa medicală au făcut parte specialiști din Secția Chirurgie II a unității, dar și un medic chirurg care profesează în Germania.

Chirurgia laparoscopică a revoluționat medicina, iar intervențiile făcute prin acest procedeu inovativ și modern sunt soluția pentru nenumărate boli, a căror vindecare necesita, până nu demult, incizii complexe și mult timp, nu numai profesionalism și dedicare din partea cadrelor medicale.

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_06iunie_spitalul_judetean_arges_bloc_operator02-06.jpgLa finele săptămânii trecute, medici ai SJUP și-au dat întâlnire cu dr. Cătălin Neacșu, un medic de origine română, care profesează de 7 ani în Germania. Evident, întrevederea a fost organizată într-una din sălile Blocului Operator al Spitalului Județean de Urgență Pitești, având scopul de a salva o viață. Aici, medicii chirurgi au efectuat intervenția laparoscopică salvatoare.

“Este vorba despre o colaborare româno-germană, ca aceea din iunie 2018. Vorbim despre un pacient în vârstă de 67 de ani, care prezenta patologie de perete abdominal (hernie), problemă care s-a reparat pe cale laparoscopică, folosindu-se plasă de substituție specială, marele avantaj fiind faptul că bolnavul a putut fi externat a doua zi, nu după 5-7 zile, ca în cazul intervențiilor clasice. Evident, operația realizată a fost un succes, care nu poate decât să ne bucure, cu atât mai mult cu cât, de această ocazie, spitalul a putut profita de linia laparoscopică achiziționată recent. Țin să mulțumesc pentru acest lucru conducerii unității, care se preocupă permanent de îmbunătățirea nivelului serviciilor acordate bolnavilor, actul medical putând fi unul de calitate și prin aceste dotări cu aparatură modernă”, a declarat dr. Dan Olariu, medic coordonator Bloc Operator.

Cu aceeași ocazie, echipa mixtă a realizat și alte intervenții chirurgicale.
Seria colaborărilor între medicii Spitalului Județean de Urgență Pitești și specialiști din alte țări va continua.

Adina IONESCU

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Proiect european de peste 42 milioane lei, aprobat la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Ion Mînzînă: ”Consiliul Județean a investit 50 de milioane de euro în spitalele din Argeș, în ultimii 4 ani”

Jos pălăria! Articol impresionant despre medicul Ion Bulacu, de la Spitalul Militar din Pitești

 

 

 

The most visited gambling websites in The UK