Menu

Subprefectul Lucian Ionescu a cerut întregii prese din Argeș să facă apeluri repetate la populație pentru veccinare! Mesaje disperate de la Prefectură!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_10octombrie_Lucian-Ionescu_subprefect10.jpgMesaje disperate lansate ieri de subprefectul Lucian Ionescu, cel care deține provizoriu și atribuțiile de prefect de Argeș, care a cerut tuturor mijloacelor mass-media din județ să facă apeluri insistente către populație pentru a spori ritmul și numărul celor vaccinați anti-Covid: „Vă rugăm să ne ajutați cu apeluri către cetățeni sa se vaccineze și să respecte măsurile de prevenție și de protecție sanitară. Să poarte mască atât în interior cât și în exterior. Vă reamintesc că la o incidență de peste 6 la mia de locuitori, purtarea măștii este obligatorie. Situația este îngrijorătoare, urmează o perioadă cu o creștere accelerată pe care o putem încetini doar protejându-ne!”, a scris subprefectul Ionescu pe grupul whatsapp al Prefecturii destinat presei.

Totodată, ca dovadă că situația a devenit chiar critică în Argeș în ce privește numărul infectărilor cu Covid, subprefectul Lucian Ionescu a mai trimis un mesaj și mai detaliat, pe propria pagină de socializare. Iată cum arată acesta:

„Dragi prieteni,

Situația epidemiologică din județul Argeș este îngrijorătoare. Peste 56 de localități sunt în scenariul roșu având o incidență care depășește 3 la mia de locuitori, iar 12 localități depășesc incidența de 6 la mia de locuitori. În municipiul Pitești sunt în jur de 1100 cazuri active declarate, Câmpulungul aproape 200, Mioveni 200, Ștefănești 100 etc. Nu sunt luați în calcul cei care nu au anunțat DSP-ul că sunt pozitivi.

Creșterea este exponențială și dacă Argeșul avea ieri o incidență de 4,42, estimez că în două săptămâni tindem spre o incidență care poate să ajungă chiar la 12 dacă nu luăm măsuri acum. În urmă cu două săptămâni, în Pitești spre exemplu, erau anunțate la DSP 100 de cazuri în 4 zile, astăzi sunt anunțate 100 de cazuri în 2 zile iar această creștere exponențială va continua.

Nu vă fac cunoscute aceste informații pentru a induce frică, ci pentru a conștientiza pe fiecare dintre voi că este la îndemâna noastră, a tuturor, să oprim această creștere.

Există soluții, sunt centre de vaccinare deschise în tot județul și vă puteți vaccina pentru a vă imuniza. Da, știu că există cazuri de persoane care s-au vaccinat și s-au îmbolnăvit, dar acestea sunt puține, încărcătura virală a acestora este mult mai mică și forma de boală mai ușoară.

Purtați masca atât în interior cât și în exterior, evitați aglomerația pe cât se poate și dacă nu aveți cum, păstrați distanța față de ceilalți! Dezinfectați-vă frecvent! Dacă vă simțiți rău testați-vă, izolați-vă și anunțați autoritățile.

Aceste lucruri le pot face atât cei vaccinați cât și cei nevaccinați. Putem trece de acest moment greu împreună, indiferent care este opțiunea fiecăruia cu privire la vaccinare. Important este să ne protejăm pe noi și să-i protejăm pe cei din jurul nostru!

O incidență ridicată înseamnă presiune mare pe sistemul spitalicesc, pe autorități, pe sistemul educațional, înseamnă restricții suplimentare care ne afectează pe toți. Toată lumea are de pierdut indiferent de opțiunea pentru vaccin!

Haideți să ne protejăm, soluțiile le aveți mai sus și sunt la îndemâna voastră!

Lucian Ionescu, subprefect județul Argeș”

MAI PUTEȚI (RE)CITI:

Adrian Miuțescu, depistat pozitiv cu coronavirus: ”Retransmit apelul binecunoscut către populație: PROTEJAȚI-VĂ!”

Pandemia de coronavirus, urmată și de o pandemie economică. Brandul argeșean Lactag își vinde una din cele mai performante linii de ambalare a laptelui

Dinamită sau intoxicare?!? Cabinetul celebrei notărițe Gabriela Chiran - infectat cu coronavirus? Angajați și afaceriști celebri din Pitești - infectați, dar se vrea mușamalizarea cazului?

 

 

The most visited gambling websites in The UK