Menu

Decizie șoc! Fostul șef anticorupție din Maramureș, Ioan Ulici, va fi adus la DNA-Pitești!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_07iulie_Ioan_Ulici07.jpgO decizie șoc este pe cale să se ia în câteva zile în cadrul Secției pentru procurori a CSM. Și anume aducerea la DNA-ST Pitești a unui nou procuror de pripas, venit de această dată tocmai din Maramureș, ba purtând după sine și o serie întreagă de controverse din activitatea sa anterioară. Este vorba despre Ioan Ulici, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, dar în trecut, începând cu anul 2011 și până în 2018, șeful Biroului Teritorial din Baia Mare al DNA.

Istoricul procurorului Ioan Ulici este însă destul de încărcat în evenimente surprinzătoare, șocante chiar pe alocuri. Pornind chiar de la cererea sa de plecare din DNA, făcută imediat după ce Curtea Constituțională a decis că eliminarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA de către ministrul Justiției este constituțională și trebuie pusă în practică de președintele Iohannis. Lucru care s-a și întâmplat, cum bine știm, și care demonstrează atașamentul lui Ulici, dus până la sacrificiu, față de Kovesi, dar și o anumită inconsecvență a procurorului maramureșan. Asta pentru că, în ultima clipă, el a dorit să renunțe la cererea sa de plecare din DNA… Dar era deja prea târziu, iar Secția pentru procurori a CSM n-a apreciat deloc toată această joacă de-a vreau să plec, nu mai vreau să plec și a menținut decizia de părăsire a DNA și de revenire a procurorului Ioan Ulici la Parchetul Tribunalului Maramureș.

Iată însă că astăzi, procurorul maramureșan și-a pus la cale revenirea în cadrul DNA, profitând de ușa larg deschisă de la DNA-Pitești, structură teritorială marcată crunt de deficitul major de procurori, care se poate acutiza și mai tare după plecarea procurorului Marian Eugen Moșteanu la DNA-Craiova, așa cum și-o dorește și a cerut-o chiar oficial acesta. Ca atare, nu este deloc exclus ca Secția pentru procurori a CSM să aprobe cu toate mâinile, ba poate și cu picioarele (sic!), venirea procurorului Ioan Ulici la DNA-Pitești. Unde acesta se va alătura micii oștiri anticorupție, adunată din strânsură, numai cu procurori prinși cam cu arcanul te miri de pe unde…

În final, mai trebuie spus că procurorul Ioan Ulici are o vechime în funcția de procuror și judecător de 25 ani (din care 22 ani ca procuror). Pe parcursul carierei, el a mai fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, judecător la Judecătoria Sighetu Marmației, procuror la parchetele de pe lângă judecătoriile Baia Mare și Vișeu de Sus, Tribunalul Maramureș și DIICOT -Biroul Teritorial Maramureș. Iar din 2011 a fost șeful Biroului Teritorial Maramureș al DNA, din care, în anul 2018, a plecat la Parchetul Tribunalului Maramureș. Instituție la care lucrează în prezent și din care vrea să vină la Pitești, facându-și astfel reintrarea în structura anticorupție.
Mihai BĂDESCU

 

 

The most visited gambling websites in The UK