Menu

Ce n-a putut PSD-ul acum trei ani a reușit PNL-ul dintr-un foc! Începând de luni, agricultura Argeșului are un nou dăunător, pardon, director: Eugen Dulică

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_08august_directia_agricola_arges08.jpgÎncepând de luni, Direcția Agricolă Argeș (foto 1) are un nou dăunător, pardon, director executiv, în persoana lui Eugen Dulică, unul din personajele cele mai controversate ale ultimilor ani din domeniul agricol. Și ceea ce n-au putut să facă unii dintre cei mai influenți primari PSD din Argeș, printre care se numără Gigel Boțârcă din Topoloveni și Gheorghe Stancu din Bascov, care au dus lupte crunte acum vreo trei ani ca să-l ridice pe Dulică la rangul de șef peste agricultura Argeșului, iată că au reușit acum liberalii, ale căror jocuri politice și de interese s-au brodit cum nu se poate mai bine cu jocurile și interesele ascunse ale micilor, dar hrăpăreților baronași pesediști.

Eugen Dulică a făcut deliciul presei în urmă cu trei ani, când a fost dat de-a berbeleacul la examenul pentru șefia Direcției Agricole Argeș, fiind respins cu nota 2 la proba orală de însuși ministrul de atunci, Petre Daea. Asta deși la acel moment, primarii pesediști Boțârcă și Stancu, marii săi susținători din PSD mai aveau doar să-i monteze și papainoage lui Dulică, doar doar acesta va lua examenul de director, ca să le facă jocurile.
f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_08august_constantin_tamaga08.jpgCel care s-a opus atunci din toate puterile numirii lui Eugen Dulică la șefia agriculturii județului, chiar cu riscul unei certe zdravene cu primarii propriului partid, pentru că știa foarte bine cu ce fel de podoabă rară are de-a face, a fost ex-senatorul Constantin Tămagă (foto 2). Recunoscut ca fiind omul cu cea mai mare expertiză în agricultură din județ și pe care o dihanie profesională de talia lui Dulică n-avea cum să-l îmbrobodească precum i-a îmbrobodit pe unii tăuni pesediști, precum Boțârcă sau Stancu. Iar Tămagă, prieten bun cu ministrul de atunci, Petre Daea, despre cei doi putându-se spune orice, dar că nu cunosc agricultură în niciun caz, regizând împreună mărețul șut în fund primit de Eugen Dulică la examenul susținut în 2017, la București.

Iată însă că gândurile șefiei n-au contenit să-i dea târcoale și să-i împungă neuronii lui Eugen Dulică, nici după acel eșec lamentabil suferit în urmă cu trei ani, când s-a făcut de râs de s-au cutremurat toate culturile agricole din Argeș, dar și izmenele tuturor primarilor pesediști actori figuranți în grotescul și grețosul spectacol politico-agricol de pe tarlaua Argeșului. Așa cum îi șade bine călătorului politic prin partide, omul nostru s-a reorientat brusc după venirea oastei liberale înfometate la putere, dinspre care i-a sosit la nările fremătânde de poftă din nou miros cașcaval.
f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_08august_lulu_vasilescu08.jpgȘi Dulică și-a pus în funcțiune antenele altui mare dăunător agricol al Argeșului, aflat la pensie, dar care a stat ani în șir călare pe agricultura județului, cum stă șobolanul călare pe sacul de grâu. Este vorba de celebrul Lulu Vasilescu (foto 3), o dihanie liberală vestită nu numai pentru lăcomia, ci și pentru daunele însemnate pe care le poate produce pe întinderi agricole vaste, grație priceperii sale căreia nu i s-a putut pune capăt decât prin pensionarea hrăpărețului personaj. Și, la fel cum dăunătorii caută compania altor dăunători, compania cui credeți că a găsit-o Dulică? Ați ghicit, compania lui Lulu! Care și-a păstrat și după pensionare rotițele din PNL unse cu spor cât a fost director, astfel că nu i-a fost deloc greu să-i pună câțiva saci de grăunțe și de vorbe bune lui Dulică, unde și la cine trebuie. Astfel ca acesta să-și vadă, în sfârșit, visul de a fi director cu ochii și să nu mai primească șuturi în fund și note de loază agricolă la examenul pentru șefie. Lucru care s-a și întâmplat, de altfel, dovadă că Eugen Dulică este începând de luni noul director executiv al Direcției Agricole Argeș. Spre bucuria tuturor dăunătorilor politici și agricoli care l-au susținut să ajungă paznic la hambar, și spre disperarea puținilor specialiști și fermieri pe care îi mai are Argeșul și care acum fluieră deja a pagubă, așa cum au fost obișnuiți de ani întregi cu podoabele care s-au tot perindat pe la șefia agriculturii Argeșului. Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa…! Sta-le-ar în gât!
Șoaptereci

The most visited gambling websites in The UK