Menu

Un concurs cu dichis! Ce procurori au pus ochii pe șefia unor parchete din Argeș...

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_bufnita102019.jpgDoar patru procurori argeșeni figurează ca înscriși și admiși să participe la apropiatul concurs care va avea loc pentru ocuparea unora din cele mai influente poziții în cadrul parchetelor din Argeș. Iar cel mai sonor nume care va participa la concurs este cel al procuroarei Camelia Maria Morăreanu, care vizează o numire cu mandat întreg în funcția de procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Pitești, a doua ca importanță din județ și pe care procuroarea Morăreanu o deține deja, însă doar cu delegație.

O dispută interesantă se anunță și cea pentru numirea în funcția de prim-procuror al Parchetului Judecătoriei din Curtea de Argeș, pentru care s-au înscris doi competitori: procuroarea Maria Valentina Băltărețu, actualul prim procuror din Curtea de Argeș, al cărui mandat expiră la data de 1 ianuarie 2021 și care își dorește obținerea unui nou mandat la concurs, și procurorul Ionuț Marica, în prezent subaltern al Mariei Băltărețu la Parchetul din Curtea de Argeș și care a pus ochii pe funcția actualei sale șefe, pe care o va contracandida la același concurs.

În fine, ultimul dar nu cel din urmă de pe lista procurorilor înscriși și admiși să participe la concursul șefilor de parchete este Cosmin Cristescu. Firesc, acesta țintește funcția pe care o deține deja cu delegație, aceea de prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Pitești, pentru care procurorul Cristescu s-a înscris la concursul în urma căruia speră să obțină o numire cu mandat întreg.

Interesant este faptul că, cel puțin din datele pe care le-am aflat până acum, nimeni n-a îndrăznit încă să vizeze cel mai mare post din parchete, adică ”perla coroanei” de procuror general al Parchetului Curții de Apel Pitești, poziție deținută în prezent de ”generalul” Mihail Aldea, al cărui mandat urmează însă să se încheie la 1 ianuarie 2021. Probabil încă se mai fac tatonări, permutări și socoteli, până ce acestea nu vor mai da cu virgulă, iar din joben va sări, în ultimul moment probabil, și candidatul potrivit să devină noul ”general” al Argeșului, care mai are și județul Vâlcea în subordine. Dar vom vedea cum se așează cărțile, cu speranța să nu se pună cumva de vreo cacealma... Hai că am glumit, doar nu credeați că e posibil așa ceva printre ditamai procurorii!
Șoaptereci

 

The most visited gambling websites in The UK