Menu

O veste cruntă a îndoliat una dintre cele mai cunoscute familii din Pitești...! A murit notarul Marin Burcea, ”părintele” tuturor notarilor din Argeș

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_09septembrie_marin_burcea09.jpgAstăzi, o veste tristă a luat prin surprindere și a îndoliat totodată una dintre cele mai cunoscute familii din Pitești, răspândindu-se cu repeziciune în rândurile întregii bresle a notarilor publici din Pitești și din județul Argeș. La primele ore ale dimineții a încetat din viață Marin Burcea, unul dintre numele cu cea mai mare vechime și rezonanță, privite deopotrivă de familie, prieteni, colegi și de cei care l-au cunoscut cu o deosebită prețuire profesională între notarii publici argeșeni. Și a cărui viață s-a identificat practic în totalitate cu această meserie, pe care a reprezentat-o timp de zeci de ani cu cinste și dăruire profesională, până ce firul vieții i-a fost curmat, măcinat de ceva vreme de o suferință necruțătoare.

Ca amănunte profesionale, adunate de noi în grabă imediat după aflarea tristei vești, Marin Burcea a fost în prima parte a carierei secretar al Primăriei din Ștefănești, din 1968 până în 1972, după care a devenit notar de stat, între 1972-1976, iar apoi judecător și vicepreședinte al Judecătoriei Pitești, până în anul 1982, an în care a devenit secretar al Primăriei din Pitești, până la Revoluția din 1989. Imediat după 1990, Marin Burcea a revenit la meseria de notar de stat, pentru ca, din 1995 și până în anul anul 2018, a fost neîntrerupt notar public, consolidându-și astfel un prestigiu și o apreciere pe măsura valorii sale profesionale de excepție.

În plan familial, Marin Burcea are doi copii, Marius și Valentina, care i-au călcat pe urme tatălui, fiind astăzi, la rândul lor, unii dintre cei mai cunoscuți și valoroși notari din Pitești.

Corpul neînsuflețit al celui supranumit ”părintele profesional al notarilor din Argeș”, Marin Burcea, va fi depus pentru priveghi și ultimul salut din partea celor care l-au cunoscut și prețuit, la capela Bisericii Mavrodolu din Pitești, până la înmormântarea care va avea loc duminică, la Cimitirul Sf Gheorghe din Pitești.

Dumnezeu să-l ierte și să-l aibă în pază și transmitem și noi pe această cale condoleanțe familiei îndoliate!
Mihai BĂDESCU

The most visited gambling websites in The UK