Menu

Cu Piteștiul tăiat complet de la porția de bani... Ce sume au primit localitățile din Argeș din fondul de rezervă al Guvernului

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_09septembrie_ludovic_orban09.jpgVineri au fost făcute publice sumele alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru majoritatea localităților urbane și rurale din Argeș. Merită observat că, exceptând Piteștiul, care pur și simplu nu a fost inclus pe lista orașelor argeșene care au beneficiat de repartizări din fondul de rezervă al Guvernului, toate celelalte orașe din județ vor avea parte de sume mai mari sau mai mici, după cu urmează: Câmpulung și Curtea de Argeș (câte 900 mii lei), Costești, Mioveni și Topoloveni (câte 500 mii lei) și Ștefănești (200 mii lei).

Sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020 ale localităților, sunt destinate pentru plata cheltuielilor curente și de capital, iar la nivelul județului Argeș se ridică la o valoare totală de 31,463 milioane lei și au ca destinatare un număr de 98 de localități. În afara orașelor deja menționate mai sus, restul sunt localități rurale, care au primit fiecare sume cuprinse între niște maxime de 900 mii lei la Țițești, 842 mii lei, la Albeștii de Muscel sau 770 mii lei la Valea Iașului, ori sume mai măricele, cum ar fi la Albeștii de Argeș, Băbana, Bârla, Buzoești, Cicănești, Ciomăgești, Poiana Lacului, Poienarii de Muscel, Suseni (cu câte 500 mii lei fiecare) și sume minime de câte 250 mii lei în celelalte localități argeșene incluse pe lista finanțărilor din fondul de rezervă al Guvernului. ”Cenușăreasa” alocărilor din Argeș este comuna Căteasca, trecută cu doar 100 mii lei pe lista celor 98 de localități incluse pe lista porțiilor financiare repartizate de la Guvern.
Adina IONESCU

 

The most visited gambling websites in The UK