Menu

Belea! Șase, Doamne, și doar trei admiși să participe la concursul de promovare a judecătorilor în Argeș!

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_justitie04.jpgO bătălie cruntă va avea loc în perioada imediat următoare, când la București urmează să se desfășoare concursul de promovare efectivă în funcții de execuție a judecătorilor. Concurs care le va asigura celor declarați admiși promovarea imediată în funcțiile pe care aceștia au pus ochii. Nu este deci de mirare de ce la marea confruntare s-au înscris deja câteva zeci de judecători din întreaga țară, fiecare fiind triat în funcție de respectarea condițiilor legale de participare și de preferințele privind postul dorit, din cele scoase la concurs.

La nivelul județului Argeș, doar șase judecători figurează că au solicitat promovarea și și-au depus dosarele de participare la concursul organizat de CSM. Dar dintre toți aceștia, doar jumătate au fost admiși să și participe efectiv la probele finale din examen, cealaltă jumătate fiind respinsă pe loc, din cauza nerespectării anumitor prevederi legale de participare. Cei trei judecători argeșeni posesori de lozuri câștigătoare (fapt care le permite, atenție!, numai participarea la concurs, nu însă și reușita), sunt următorii:

*Raluca Grigore, judecător la Tribunalul Argeș, care își dorește promovarea la Curtea de Apel Pitești;

*Elena Maria Sima, judecător la Tribunalul Argeș, care își dorește promovarea la Curtea de Apel Pitești;

*Ofelia Raluca Frujină, judecător la Judecătoria Topoloveni, care își dorește promovarea la Tribunalul Argeș.

Cum spuneam, există însă și trei judecători care au tras din căciulă lozul pe care scrie ”încercă data viitoare”, în glumă fie spus… Este vorba în primul rând de judecătoarea Roxana Cristina Stan, de la Tribunalul Specializat Argeș (Comercial), care ar fi dorit o promovare efectivă la Curtea de Apel Pitești. Din păcate pentru ea, a fost respinsă să participe la concurs pentru neîndeplinirea condițiilor prevăzute de art 31, alin 3 din Regulamentul de participare la concursul de promovare în funcții de execuție a judecătorilor. Același hop al nerespectării condițiilor buclucașului articol 31, alin 3 din amintitul Regulament a constituit o piedică de care s-a împiedicat și judecătorul Nicolae Cristian Sâvu de la Judecătoria Curtea de Argeș, care ar fi vrut să fie promovat la Tribunalul Argeș. În fine, ultimul judecător argeșean respins de la concurs este Elvira Zgreabăn de la Judecătoria Câmpulung, care ar fi dorit o promovare tot la Tribunalul Argeș. N-a fost admisă, din cauza neîndeplinirii condițiilor prevăzute de art 46/2 din Legea nr 303/2004 privind gradul profesional. Ghinion, cum ar spune cineva… Vă vom ține însă la curent și cu rezultatele care vor fi obținute de cei trei judecători din Argeș admiși să participe la concursul de promovare efectivă în funcții de execuție.

Mihai BĂDESCU

 

The most visited gambling websites in The UK