Menu

Mică, mică, dar înfiptă va să zică…! După ce s-a luat de piept cu ditamai Poliția Română, firma condusă de nevasta șefului de la Rezervele de Stat, Gheorghe Alecsei, a sărit gardul și în curtea contractelor bănoase de la Hidroelectrica

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_02februarie_gheorghe_alecsei02.jpgNu s-ar putea spune deloc că Gheorghe Alecsei (foto) pierde timpul prin politică, mai ales după ce, grație relațiilor sale strânse avute cu liderul liberal argeșean Adrian Miuțescu, a fost numit pe vremea când Ludovic Orban era încă premier, în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Ambițios și perseverent în tot ce face legat de interesele sale directe, Alecsei nu scapă însă din ochi nici domeniul în care s-a consacrat la Curtea de Argeș, și anume cel al afacerilor cu centrale termice. Dovadă că fosta sa firmă, SC Aqva Termo Sanit SRL, administrată în prezent de soția secretarului de stat argeșean, Elena Alecsei, nu ezită să se ia la trântă cu oricine, atunci când își simte periclitate interesele de afaceri.

Vă povesteam nu demult, cum firma soților Alecsei n-a avut deloc vreo spaimă ca să dea cu bățul prin gardul lacomilor ”dulăi” din Poliția Română-IGPR, miza fiind atunci un frumușel contract de achiziție publică având ca obiect livrarea unui așa-numit “Complet – centrală termică format din trei cazane pentru încălzire/preparare apă caldă ale acestora”. Numai că, ce să vezi…!? Fără pic de respect față de autoritatea și prestigiul secretarului de stat cocoțat călare peste uriașul siloz de la Rezervele de Stat, gradații de la IGPR au dat imediat cu flit ofertei depuse de firma administrată de doamna secretar de stat și au dat râvnitul contract al celor trei cazane încălzitoare unei altei firme, de prin Craiova.

Afrontul suferit atunci nu s-a repetat însă și astăzi, când firma soților Alecsei a pus ochii pe un nou contract bănos, de această dată aflat în curtea unei alte uriașe entități de stat, și anume Hidroelectrica SA București. Observând imediat unele vicii din contractul de achiziție publică având ca obiect „Furnizare centrale termice: Lot I - SH Curtea de Argeș: -Centrale termice electrice, montare perete, min. 23 kW cu montaj și PIF: 4buc; - Centrale termice pe combustibil gazos, montare perete, min. 23 kWcu montaj și PIF: 2 buc”, doamna Elena Alecsei a contestat imediat procedura de achiziție, operațiune soldată de această dată cu succes. Dovadă că, după ce au fost analizate probele aduse în favoarea sa de doamna secretar de stat, s-a decis anularea întregii proceduri de achiziție și reluarea acesteia cu respectarea legii. Operațiune în urma căreia firma soților Alecsei, Aqva Termo Sanit SRL, are acum șanse sporite să pună lăbuța pe contractual mult râvnit de la Hidroelectrica. Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa, poate aude și vede cineva… Dacă e ceva de văzut, bineînțeles…!

Adina IONESCU

The most visited gambling websites in The UK