Menu

Na belea la începutul școlii! Prefectul Emanuel Soare zice că primăria n-a implementat încă măsurile decise de CJSU pentru fluidizarea traficului din Pitești

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_02februarie_emanuel_soare02.jpegPrefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a propus o serie de măsuri pentru ca de azi școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane. În schimb, după cum a informat prin intermediul unui comunicat de presă, prefectul zice că Primăria Pitești nu a implementat încă măsurile de fluidizare a traficului, propuse de Inspectoratul Județean de Poliție și aprobate vineri prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Acestea vor duce însă la reducerea aglomerației și fluidizarea traficului în câteva puncte cheie ale orașului. În schimb, încă de azi Inspectoratul Școlar Județean a implementat un sistem de începere a cursurilor după un program defalcat.

Prefectul Emanuel Soare a fost azi în Pitești, la câteva unități școlare, pentru a constata la fața locului dacă măsurile propuse sunt eficiente sau nu. Nu au fost semnalate probleme deosebite, la fiecare unitate școlară fiind prezente echipaje ale Poliției Locale sau Naționale. Programul defalcat de începere a cursurilor funcționează foarte bine în practică, dar se recomandă ca și angajatorii să manifeste înțelegere pentru părinții care pot întârzia la serviciu, după ce își lasă copiii la școală.

În același timp, Publitrans a suplimentat numărul autobuzelor prezente pe traseu, acestea circulând cu un număr rezonabil de pasageri. Instituția Prefectului Argeș le recomandă părinților să își trimită copiii cu autobuzul la școală sau la liceu, acolo unde distanța dintre domiciliu și unitatea de învățământ este mai mare. Folosirea autoturismului personal duce la aglomerarea intrărilor în școli și a străzilor din oraș, în general. În același timp, Instituția Prefectului le recomandă părinților și elevilor să respecte cu strictețe măsurile de distanțare fizică și de protecție individuală, pentru limitarea riscului de infectare cu noul coronavirus.

A consemnat Traian Șuță

Click AICI pentru a vedea care sunt MĂSURILE PENTRU FLUIDIZAREA TRAFICULUI ÎN MUNICIPIUL PITEȘTI propuse vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

 

The most visited gambling websites in The UK