Menu

Înfurceală comercială de categoria grea la Curtea de Argeș! Când calci pe coadă Comesad-ul, își apucă urechile oamenii primarului Panțurescu, într-un contract de milioane!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_02februarie_virgil_dumitru-constantin_panturescu02.jpgO înfurceală comercială zdravănă a izbucnit de ceva vreme între cunoscuta și apreciata firmă argeșeană de construcții Comesad Drumuri SRL și Primăria din Curtea de Argeș, miza disputei fiind proiectarea și reabilitarea unui pod peste pârâul Valea Iașului (Str. 1 Dec. 1918-Str. Eroilor) din Orașul Basarabilor. Valoarea estimată a lucrării fiind apreciată la peste 2 milioane lei, frumușelul pot pus la bătaie de primărie i-a făcut cu ochiul și magnatului Virgil Dumitru (foto stânga), unul din proprietarii grupului de firme Comesad. Omul de afaceri, al cărui nume cântărește extrem de greu în agitata și pestrița lume a constructorilor argeșeni, a inițiat așadar procedura de adjudecare a întregii lucrări, printr-o ofertă depusă de Comesad Drumuri, ca lider de asociere, împreună cu SC Reparații Modernizări Retehnologizări Argeș SRL, Centrul de Proiectare și Consultanță Rutieră SRL și SC Best Proiect Prest SRL. Întreaga asociere de firme avându-l ca reprezentant legal pe Daniel Grigorescu, în calitate de director executiv.

Toate bune și frumoase, numai că oamenii primarului Constantin Panțurescu din Curtea de Argeș (foto dreapta), care s-au ocupat de ghidonarea prin meandrele concretului a procedurii de atribuire a contractului de proiectare și reabilitare a podului cu pricina, au simțit nevoia să dea nițeluș cu bățul prin gard la licitație, ca să vadă probabil cine latră de după gard și dacă acel cineva are curajul să sară să și muște, la o adică. Proastă decizie...!

Pentru că, imediat după ce s-au făcut cărțile la licitație, iar aceasta a fost atribuită unei alte asocieri de firme, compusă din SC Melentarii SRL și SC Cons Drum SRL, a izbucnit scandalul, care s-a întins pe aproape două luni, până în zilele noastre. Astfel, Comesad Drumuri și celelalte firme din asociere au început să simtă prin hârțoage un puternic miros de fușăreli, care nu se încadrau nici chip în portativul legii, chiar dacă le-ai fi îndesat cu făcălețul...! Ca atare, s-a redactat o prea fumoasă contestație asupra întregii afaceri pritocite de funcționarii Primăriei Curtea de Argeș, fix la București, acolo unde se judecă toate litigiile izbucnite la atribuirea contractelor de lucrări publice.

Și, ce să vezi...!? Verdictul pronunțat chiar zilele trecute este foarte limpede și vine ca un puternic bobârnac peste nasul oamenilor primarului Panțurescu. Ori poate chiar peste nasul acvilin al primarului, dacă acesta a știut de toată treaba, dar nu s-a îngrijit să o îndese în cadrul legal. Acum, Primăria Curtea de Argeș a primit sarcina expresă de a anula toate cacealmalele făcute anterior la atribuirea contractului de reabilitare a podului peste pârâul Valea Iașului, odată cu reevaluarea corectă a tuturor ofertelor primite. Și nu cum s-au analizat până acum, în dorul lelii, și s-a dat rasol să se decidă câștigătorul lucrării, chiar cu o zi înainte de Anul Nou, doar doar nu s-o prinde nimeni de învârtelile făcute.

Ei, uite că s-a prins, iar ”băieții” din Primăria Curtea de Argeș, responsabili de ghidonarea bănosului contract, și-au cam prins urechile...! Urmează acum runda a II-a!

Mihai BĂDESCU

 

The most visited gambling websites in The UK